24. 7. 2016

DOMÁCE MÜSLI

Domáce müsli sa dá chrumkať samostatne. Chutí vynikajúco i s mliekom alebo s jogurtom. Po zapečení si môžte do müsli pridať sušené ovocie, ktoré máte radi, napríklad hrušky, slivky, banány alebo jablká. A ak ho budete skladovať v sklenenej a vzduchotesnej nádobke, dlho Vám vydrží. 

Potrebujeme: 

500 g ovsených vločiek
100 g mandlí 
60 g vlašských orechov 
20 g lieskových orieškov
40 g kokosu 
20 g sezamu 
10 g chia semienok 
2 hrsti hrozienok

Marináda:

120 g medu 
210 g domáceho pomarančového džemu 
60 g masla
4 PL kokosového oleja
1 ks vanilkového cukru
1 ČL mletej škorice
1 PL vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA D`ORANGER)

Ako nato: 

1. Na miernom ohni si rozpustíme maslo, kokosový olej a med. Pridáme vanilkový cukor, škoricu, vodu z pomarančových kvetov a pomarančový džem. Dôkladne všetko premiešame a vylejeme na ovsené vločky. Pridáme nasekané mandle, vlašské orechy, lieskové oriešky, kokos, sezam, chia semienka a hrozienka. 

2. Ešte raz všetko dobre premiešame a ukladáme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C asi 20 minút a v polovici času párkrát premiešame. Po zapečení môžte pridať do müsli sušené ovocie, aké máte radi. Podávame samostatne, s mliekom alebo s jogurtom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára