18. 3. 2016

RAS EL HANOUT

Arabským korení Ras el Hanout môžete dochucovať mäso, ryby, zeleninu, kuskus, ryžu, cestoviny, omáčky alebo polievky. Táto voňavá verzia pozostáva z lupeňov ruží, levandule a ďalších trinástich druhov korenín. Pripravte si ju aj Vy doma, alebo si nakombinujte Vašu verziu. 

Potrebujeme: 

mletého koriandru 1 PL
sušených lupeňov ruží 1 PL
sušenej levandule 1 PL
mletého zázvoru 1 ČL
mletého kardamónu 1 ČL
mletého anízu 1 ČL
mletej červenej štipľavej papriky 1 ČL
sušeného rozmarínu 1 ČL
sušeného tymiánu 1 ČL
mletej rímskej rasce 1 ČL
bieleho mletého korenia 1 ČL
čierneho mletého korenia 1 ČL 
mletého šafranu 1/2 ČL
mletej škorice 1/2 ČL 
8 klinčekov

Ako nato: 

1. Lupene ruží, levanduľu, klinčeky, rozmarín a tymián rozdrvte dôkladne v mažiari. Potom pridajte ostatné mleté koreniny a všetko spolu zmiešajte. Mali by ste získať jemnú a práškovú zmes korenín Ras el Hanout, ktorú naplňte do menšej sklenenej nádobky a uzavrite. Zmes môžete ihneď použiť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára